Menü Kapat

Haberler ve Duyurular

15 Eylül 2020

PEMDER Peyzaj Mimarlığı Eğitim Programları Akreditasyonu için Değerlendirici Adayları Arıyor

PEMDER, Peyzaj Mimarlığı programlarının PEMDER değerlendirme ölçütlerine göre, akreditasyon değerlendirmesini yaparak kurumların kalite iyileştirme çalışmalarında önemli rol üstlenecek, üniversitelerden veya özel firmalardan değerlendiriciler aramaktadır. Tümüyle gönüllülük temelinde yapılan program değerlendiriciliği görevi, değerlendirilen program tarafından hazırlanan öz değerlendirme raporunun incelenmesi, kurum ziyareti ve akreditasyon kararının verilmesinde liderlik rolü üstlenilmesi görevlerini içermektedir. Akreditasyon sürecinde yer alan program değerlendiricileri, Peyzaj Mimarlığı eğitiminde kalite iyileştirme çalışmalarına katkı sağlayarak önemli bir mesleki ve sosyal sorumluluk görevi yerine getirmektedir. Akademisyen adayların Peyzaj Mimarlığı eğitiminde ölçme-değerlendirme, sürekli iyileştirme ve akreditasyon konularında ilgili/deneyimli olmaları; özel sektörden adayların ise Peyzaj Mimarlığı eğitimi, iş yönetimi ve kalite süreçleri konularında ilgili/deneyimli olmaları beklenmektedir.

Başvurularınızı 30 Eylül 2020 tarihine kadar pemdernek@gmail.com adresine, özgeçmişiniz ve doldurulmuş Değerlendirici Aday Anketi ile birlikte yapabilirsiniz.

8 Eylül 2020

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Webinar Semineri

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) başkanı Sn. Prof. Dr. Muzaffer ELMAS'ın konuşmacı olarak yer aldığı Uzaktan Eğitim ve Akreditasyon konulu çevrimiçi konferans 8 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

10 Ağustos 2020

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kurum Ziyareti

Covid-19 pandemisi nedeniyle Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün daveti ile 10 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilen Akreditasyon konusunda çevrimiçi bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

12 Mayıs 2020

Peyzaj Mimarlığı Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu 2020/1 nolu toplantısı gerçekleştirildi.

Derneğimizin Peyzaj Mimarlığı Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu'nun (PAK) 2020/1 nolu toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Toplantıda Akreditasyon Yol Haritası belirlendi.